Altres Imatges

2019_10_Glop d'Art Riudebitlles
 

Recomana el contingut

Glop d'art a Sant Pere de Riudebitlles

2019_10_Glop d'art logo
Glop d'Art

El divendres 18 d’octubre tindrà lloc el 6è GLOP D'ART a Riudebitlles, on les obres, d'artistes de la Vall del Riudebitlles, versen sobre la L’ÚLTIM SOPAR.

Glop d’art és una iniciativa cultural amb la qual es pretén impulsar i potenciar l’art contemporani. És per aquest motiu que les obres presentades s’exposen en diversos espais interiors i exteriors del casc antic d’origen medieval, el Barri Vell, perquè tothom pugui gaudir-ne d’una manera participativa i oberta.

Els 29 artistes participants enguany són Maria Eulàlia Queraltó, Josep Feixas autor: 6N, Mairi Garcia, Marta Carbonell, Josep Pérez González, Teresa Pla Belío, Karen Sloan, David Ribas, Mario Valverde, David-Martin Long Casanovas, Sílvia Isach, Abdellah Ahaddaf, Bruna Gispert i elenamusa, Joan Gispert, Miquel Saumell, Cecília González, Mercè González, Montse Bertran, Miquel Sabaté, Susana Domínguez, Cecília Ruiz, Sandra Vázquez , Juanita Markez, Iraida Llucià, Inez Marçal, Aura Gumà Saumell , Salvador Rafecas , Judith Ramallets i Noèlia Requena.

La Dansa també serà present en aquest Glop d’Art, al igual que en l’edició passada, amb el col·lectiu de dansa Big Bounce. Enguany, la programació de dansa ve impulsada pel FEM DANSA.

Dins del Glop d'Art, hi ha programades diverses activitats:

El dijous d'octubre , es realitzarà una visita comentada per les escoles del municipi.

El divendres 18 d'octubre tindrà lloc la inauguració oficial, 20h, a CAN XERTA, antic molí paperer que se situa en la façana fluvial del Centre històric de Sant Pere de Riudebitlles, al camí de baix, adossat a un barranc del riu, a prop d’altres molins paperers. Can Xerta és testimoni d’una època, reutilitzat ara com un equipament cívic i cultural on el col·lectiu Riudebitlles Terrritori d’Art hi ha treballat i ha exposat en diverses ocasions.

Durant la inauguració es comptarà amb una degustació a càrrec de Riudevins, amb corpinat Huguet, Can Vich, d’entre d’altres. La música també hi serà present amb "Gibert, Nin, Querol Jazz Trio. Tres músics d'àmplia experiència dalt dels escenaris que es reuneixen per revisitar, amb absoluta llibertat per destruir, l'essència d'algunes de les cançons més populars del s.XX.
Marc Gibert - saxo
Victor Nin - guitarra
Valentí Querol - bateria"


Dissabte 19 d’octubre, es podrà visitar l’exposició obert de 12 a 14h i de 18 a 20h. El col·lectiu de dansa, oferirà el taller : “Catàleg d’errors” impartit per: Cecilia Colacrai, Mireia de Querol i Anna Rubirola. L’Objectiu d’aquests taller és compartir les eines de composició per a la creació. *
El mateix dissabte, a les 19.30h a la plaça de l’església es podrà veure l’espectacle de dansa “Big Bounce”, una peça escènica centrada en el moviment i la paraula que gira entorn del concepte d’origen i que juga a desplegar possibles futurs, derivats d’un mateix origen.

El diumenge 20 d’octubre es podrà visitar l’exposició de 12h a 14h, i el col·lectiu Big Bounce realitzarà un taller de dansa en família.*

*per participar en els tallers cal fer inscripció prèvia a

Com en les edicions anteriors, i seguint la premissa de promoure la cultura i les arts visuals a tots els públics, també s’han programat diferents accions per dur a terme junt amb les escoles del municipi, els dies 23 i 24 d’octubre.

Finalment, durant la Festa del Most, els dies 26 i 27 d’octubre es podrà visitar el Glop d’Art el dissabte de 12 a 14h i de 18 a 20h, i el diumenge de 12 a 14h.
El diumenge 27 d’octubre, a les 12h, tindrà lloc una visita guiada pel Glop d’Art de la mà d’Elenamusa, una de les artistes participants.
Data i hora de la darrera actualitzaciò
11:52  |  10-10-19